Methoden

In lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie zijn vele methoden en technieken ontwikkeld om de eenheid tussen lichaam en geest te herstellen. Hieronder volgt een korte omschrijving van de methoden waarin ik ben gecertificeerd.

 

Postural Integration & Energetic Integration

Postural Integration (diepe bindweefsel massage) en Energetic Integration (ademtherapie) zijn psychotherapeutische ervaringsgerichte behandelwijzen. De houding van het lichaam wordt als uitgangspunt genomen. Het doel is om de client weer in contact te brengen met zijn oorspronkelijke vitaliteit. Onderdeel van de behandeling is een diepe bindweefselmassage, en/of ademtherapie die als doel heeft om de lichaamshouding, maar ook tegelijk de levenshouding te verbeteren.

Bodypsychotherapy

Driejarige opleiding bij Bill Solomon (Sichting Grounding). Bill Solomon heeft samengewerkt met Alexander Lowen en John en Eva Pierrakos. Hij heeft zijn eigen methode ontwikkeld vanuit de bio-energetica en de core-energetica. Belangrijke kenmerken van deze methode zijn: Grounding (receptiviteit ontwikkelen), Zachte bio-energetische oefeningen, Contact maken met je authenticiteit; De kernkwaliteiten van je karakterstructuur leren kennen en deze in je leven integreren.

 

Shock Trauma Therapy & Post Traumatic Stress Disorder

Shock trauma kan onstaan na het beleven van een levensbedreigende situatie of een situatie van hoge stress. Bodynamic International heeft een specifieke lichaamsgerichte behandelmethode ontwikkeld om te werken met trauma en post traumatische stress stoornis (PTSS). Deze methode bestaat o.a. uit het zorgvuldig opbouwen van lichaamsbewustzijn, opbouwen van resources, contact maken met een veilige plek/persoon, het herwinnen van gezonde reflexen en het helen van de kern van het trauma op een veilige manier.

Cranio Sacraal Therapie

Cranio Sacraal therapie geeft diepe ontspanning en bevordert het zelfgenezend vermogen van de mens vanuit de oorprong. Het is een zachte behandeling die plaats vind op een massagetafel en is te combineren met massage. Voor meer informatie zie filmpje over Cranio Sacraal therapie. Momenteel zit ik in de laatste fase van de opleiding tot Cranio Sacraal therapeut.

Mindfulness

In 2013 heb ik de basisopleiding tot mindfulness trainer afgerond bij See True Mindfulness. Hiernaast ben ik getraind in boeddhistische meditatiemethoden. Bewustzijnsontwikkeling is een essentieel onderdeel van alle bovengenoemde methoden.