Els Wittermans

Al meer dan 25 jaar is lichaamsgeoriënteerde psychotherapie mijn passie. In 1975 ben ik begonnen met de studie culturele antropologie. Tijdens deze studie werd mij steeds meer duidelijk dat mijn hart ligt in het werken met mensen vanuit de holistische therapie.

Ik heb de therapie eerst gebruikt om mezelf te helen en uit te vinden wie ik ben. Hierna heb ik beroepsopleidingen gedaan, waaronder Postural Integration en Neo-Reichiaanse Therapie bij BodyMindopleidingen, Bodypsychotherapy bij Stichting Grounding en Shock Trauma Therapie bij Bodynamic.

Sinds 1993 heb ik een eigen praktijk in Almere. Hier begeleid ik mensen individueel in hun persoonlijke ontwikkeling. Naast de individuele therapie heb ik workshops gegeven en ben ik 3 jaar verbonden geweest als docent holistische massage en emotionele ontwikkeling bij de Academie voor Massage & Beweging. Verder is mijn kijk op het leven mede gevormd door de reizen die ik gemaakt heb naar Afghanistan, India, Indonesië en Amerika. Spiritualiteit heeft altijd een plaats ingenomen in mijn leven. Dit uit zich onder andere in mijn interesse voor boeddhisme en meditatie.

In 2019 heb ik een sabbatical jaar genomen. In verband hiermee geef ik een beperkt aantal sessies per week.